home | dagboek | fotoalbum | week tot week | gastenboek | ana's website | johanenpatries.nl

DAGBOEK

In het dagboek kan je lezen hoe de zwangerschap vordert. Zo blijf je mooi op de hoogte. We vinden het heel leuk als je op een verhaaltje of foto reageert. Dit kan heel eenvoudig door een bericht achter te laten in ons gastenboek.

Donderdag 14 juli 2011
De uitgerekende datum kunnen we nu echt pakken! Met dit in gedachten ga ik weer langs de verloskundige voor de wekelijkse controle. Omdat ik me nog steeds prima voel ben ik ook dit keer weer heel gauw klaar. Wel heb ik vandaag last van harde buiken. Aan het begin van de middag lijkt de pijn meer op krampen. Er rommelt zeker iets, maar dat is eigenlijk de afgelopen dagen al het geval. Zou ons meisje dan binnenkort echt komen?
Maandag 11 juli 2011
De buikfoto's van week tot week zijn er een beetje bij ingeschoten. Maar ja, de weken vlogen dan ook voorbij. Nu het einde nadert, wilden we toch graag wat leuke foto's hebben van de dikke buik. Daarom zijn we afgelopen weekend aan de slag gegaan. Benieuwd naar het resultaat? Kijk maar gauw in het fotoalbum. En vergeet niet om een berichtje in het gastenboek achter te laten. We zijn benieuwd naar jullie reacties!
Donderdag 7 juli 2011
Alweer tijd voor het wekelijkse bezoekje aan de verloskundige. Wat gaan de weken toch hard. De kleine
is inmiddels 38 weken oud en eigenlijk dus helemaal 'af'. Ze kan nu ieder moment geboren worden (maar het kan ook nog 4 weken duren).
Mijn bloeddruk was beter dan de vorige keer en het hartje van ons Jonkie sloeg nog even krachtig. De verloskundige voelde wel dat het niet een heel groot kindje gaat worden. Maar Johan en ik zijn allebei
niet heel lang en Ana woog ook maar 3100 gram dus dat was niet zorgwekkend. Kortom moeders stond binnen no time weer buiten. Heerlijk dat alles nog steeds zo goed gaat!

Maandag 4 juli 2011
En toen kondigde jij jouw komst aan
En wisten we dat wonderen nog bestaan
Nog een Jonkie erbij, wat waren we blij
Nog even en er begint een nieuwe bladzij
Met jou hebben wij straks dubbel zo veel geluk
En kan ons leven echt niet meer stuk
In mama’s buik heb jij je komst voorbereid
Nog heel even wachten en dan is het tijd
Kom je morgen al of pas over een dag of vijftien?
We kunnen niet wachten om jou in het echt te zien
Als jij er ook klaar voor bent, kleine spruit
Kom er dan maar heel gauw uit!

Donderdag 30 juni 2011
Alweer een week voorbij, alweer een beetje dichter bij de einddatum, alweer op controle. Dit keer was Ana weer eens mee. En ze vond het erg interessant allemaal. Vooral het bloeddruk meten, wat ze zelf ook wel eens doet bij oma Jannig met haar Fisher Price dokterskoffer. De bloeddruk was nog steeds wat laag. Dus straks maar weer een nieuwe zak zoute drop kopen. Maar verder zat ons Jonkie nog heerlijk in mama's buik.
Donderdag 23 juni 2011
Naast op controle mocht ik vandaag ook weer even naar de kleine meid gluren. Er werd namelijk een liggingsecho gemaakt. Maar de kleine meid is ondertussen al zo groot, dat ze nog maar moeilijk te zien was. Ze ligt al een aantal weken met haar hoofd naar beneden en gelukkig was dat niet veranderd. Op mijn opgeluchte "zo dat is alvast geregeld", zei de verloskundige dat het niet veel gebeurt maar dat ze best nog zou kunnen draaien. Het zal toch niet... Hartslag en groei waren verder goed. Dus het grote aftellen is begonnen!

Dinsdag 7 juni 2011
Met 3 man sterk (of eigenlijk 2 vrouwen - 1 man) zijn we vanmiddag bij de verloskundige geweest. Het was de bedoeling dat de partner ook meekwam omdat we instructies kregen voor de bevalling. En omdat we geen oppas hadden was Ana ook gezellig mee. Die zat heerlijk te spelen bij papa op schoot. Nu hebben we natuurlijk al wat ervaring maar het was wel goed om alles nog een keer te horen. Ik werd me er opeens van bewust dat het echt al bijna staat te gebeuren. Wat is deze zwangerschap omgevlogen! Bij de volgende controle wordt er weer een echo gemaakt van ons Jonkie.

Dinsdag 24 mei 2011
Vandaag op bezoek geweest bij de gyneacoloog. Dit in verband met de voorgeschiedenis. Hij adviseert om echt in het ziekenhuis te bevallen (daar gaat mijn laatste sprankje hoop, zelfs het Kraamhotel mag niet) maar gelukkig wel gewoon onder begeleiding van de verloskundige. En mocht de placenta na 5 tot 10 minuten niet uit zichzelf komen dan word ik meteen naar de OK gebracht. Op die manier wordt eventueel bloedverlies dan beperkt.
Anderen zullen waarschijnlijk niet snappen wat ik te klagen heb als ik mag bevallen met volop deskundige hulp en apparatuur om me heen. Zeker niet als je nagaat hoe de vorig bevalling afliep. Maar ik moest wel even slikken. Thuis bevallen was me ondanks alles heel goed bevallen. Maar ja het is nu eenmaal niet anders en we gaan er gewoon van uit dat dit ook weer een spoedige bevalling wordt en dat de placenta dit keer geen roet in het eten gooit!
Maandag 23 mei 2011
Weer op controle bij de verloskundige. Dat gaat ongeveer zo. Je wacht tot je aan de beurt bent (tijd zegt niets want het loopt altijd uit) en gaat naar binnen. Er wordt gevraagd hoe je je voelt - goed - of je nog klachten hebt - nee - nog vragen hebt - ook niet - en dan mag je gaan liggen. Er wordt even gevoeld aan je buik en vervolgens met een doptone geluisterd naar de hartslag van de baby. En klaar is Clara weer. Ik snap niet waarom andere mensen zoooo lang nodig hebben haha. Nee even serieus het is echt heerlijk
dat alles zo goed gaat. En wat vliegt de tijd voorbij. Alweer 32 weken zwanger. Over uiterlijk 10 weken hebben we er een Jonkie bij!

Maandag 9 mei 2011
Vandaag was er een extra echo om de groei van onze kleinste spruit te controleren. Bij de 20-weken echo was de torso aan de kleine kant en om het zekere voor het onzekere te nemen werd er vandaag weer gemeten. Gelukkig is ons meisje ondertussen goed gegroeid (mama trouwens ook!).
Daarna gingen we op controle bij de verloskundige en was er weer een krachtige hartslag te horen. Ons moppie ligt zelfs al keurig met haar hoofd naar beneden in mijn bekken (hou vast die positie).
Moeder en kind maken het dus nog steeds heel goed, met nog maar 10 weekjes te gaan. Vanaf nu zijn de controles om de 2 weken.

Maandag 18 april 2011
De controles zijn vanaf nu om de 3 weken en vandaag was het alweer zo ver. We hebben het even over de bevalling van Ana gehad. De verloskundigen (er was ook een stagaire bij) hebben een hele poos gevoeld. Blijkbaar was ik een interessant geval. Gelukkig was er niks aan de hand. Mijn baarmoeder was wat lang en smal, maar iedere baarmoeder is weer anders.
Het hartje van onze nieuwe mop sloeg keurig in de maat. En mijn bloeddruk was perfect. Over 3 weken staat de volgende afspraak alweer gepland. Dan moet er ook weer bloed worden geprikt. En wordt er nog een groeiecho gemaakt omdat ons kleintje, bij de 20-weken echo, een kleine groeiachterstand leek te hebben.

Maandag 28 maart 2011
Vanmiddag weer op controle geweest bij de verloskundige. In recordtempo stond ik weer buiten. Mijn bloeddruk was niet meer zo laag en het hartje van de baby klopte prachtig. Tja en als het dan met moeders ook goed gaat, dan ben je dus zo klaar. Heerlijk!

Maandag 14 maart 2011
Drie keer is scheepsrecht en we hadden inderdaad geluk. Ons meisje lag iets gedraaid waardoor het
hartje duidelijk in beeld was. De verloskundige kon ons eindelijk het felbegeerde papiertje meegeven waarop staat dat álles er voor alsnog goed uit ziet.
Wel leuk om weer even te mogen gluren naar ons moppie, ze lag heerlijk relaxt met haar duimpje in haar mond. Maar ze beweegt ook veel hoor. Gisteravond heeft Johan de eerste schopjes gevoeld. En dat blijft bijzonder!

Maandag 7 maart 2011
Vandaag was de herkansing. We gingen weer een echo maken en hadden geduimd dat alles nu wel goed te zien was, maar helaas... En dus moest ik weer springen en schudden met de heupen zodat de baby hopelijk zou bewegen maar niks hoor.
Ons meisje ligt nog steeds met de rug voor en vind die positie blijkbaar heel comfortabel. Lief vragen of ze even wil draaien helpt niet en zelfs een aardbeving krijgt haar niet van d'r plaats. Dus moeten we volgende week weer opnieuw.
"Niks om je zorgen over te maken hoor", zei de verloskundige weer. "Wat ik kan zien ziet er helemaal goed uit en volgende week krijgen we haar echt wel goed in beeld". Daar maken we ons ook geen zorgen over, maar moeten we niet toch een klein beetje ongerust zijn...? Want zo klein en dan al zo eigenwijs, dat belooft nog wat voor straks!

Maandag 28 februari 2011
Vanmiddag de 20 weken echo gehad en alles was prima in orde met de beeb! Heel fijn om te horen want het was toch weer even spannend.
De kleine lag lekker met de enkeltjes gekruist en de armpjes achter het hoofd te relaxen. Blijkbaar de ideale positie want draaien ho maar. Daarom kon de verloskundige niet overal een duidelijk beeld van krijgen. En dus moet ik volgende week nog een keer terugkomen. Gelukkig zag alles wat ze wel kon zien er prima uit!
Natuurlijk waren we ook razend benieuwd of het een jongen of een meisje zal worden. Dus hebben we
de verloskundige gevraagd om ook even tussen de beentjes te gluren. En wat denk je? Ana krijgt een ZUSJE! We zijn dolblij.
Dinsdag 1 februari 2011
Vandaag zijn we bij de verloskundige geweest voor controle. Ana moest huilen toen deze aan me ging zitten om mijn bloeddruk te meten. Die snapte er natuurlijk niks van. En toen ik moest gaan liggen voor het voel- en luistergedeelte, was ze helemaal overstuur. Ze huilde zo hard dat we het hartje in eerste instantie niet goed konden horen. Pas toen ze weer wat was bedaard en bij me stond hand in hand, toen hoorde ik duidelijk een hartslag. Wat is dat toch een heerlijk geluid! Verder was mijn bloeddruk nog steeds wat aan de lage kant, maar de baby groeit perfect! Op naar de 20 weken echo dus die op 28 februari gepland staat.
Woensdag 19 januari 2011
I've got a feeling... Een heel bekend gevoel. Alsof mijn buik van binnenuit gekriebeld wordt. En hoewel ik dit gevoel duidelijk herken van de vorige keer, twijfel ik toch weer. Want kan dat al, zo vroeg? Ach wat maakt het uit? Ik geniet ervan!
Maandag 10 januari 2011
Vandaag mochten we weer even naar ons kleine Jonkie gluren. Tijdens de 12-weken echo wordt meteen gecheckt of alles erop en eraan zit. Best spannend dus. Wat een heerlijk gevoel om te zien en te horen dat dat ook echt zo is. En fijn dat ik blijkbaar verder ben dan in eerste instantie werd gedacht, namelijk 'al' 13 weken. Er wordt definitief vastgesteld dat de uitgerekende datum 19 juli is.
Donderdag 6 januari 2011
De eerste afspraak bij de verloskundigenpraktijk. Hierbij worden alle do's en dont's doorgesproken en wordt er nog even stil gestaan bij de vorige bevalling. Omdat deze toch niet helemaal ging zoals het moest gaan (de placenta wilde niet komen) moet ik dit keer verplicht in het ziekenhuis bevallen. Gelukkig mag dat als alles goed blijft gaan gewoon onder begeleiding van de verloskundige.
Maandag 20 december 2010
Vol verwachting klopt ons hart en hopelijk niet alleen dat van ons. Vandaag hebben we de termijnecho om te bepalen hoe ver de zwangerschap is gevorderd. En dus een tastbaar bewijs dat het echt geen droom is. Het is dan ook geweldig om een krachtige hartslag te horen en een al druk bewegend klein mensje te zien. En al is het nog maar 2,8 cm klein, een groter wonder is er wat ons betreft niet!
Maandag 16 november 2010
Gespannen borsten en het hele weekend al een raar gevoel in de onderbuik. Zou het dan echt? Dus gauw een test doen en als die 'zwanger' aangeeft is dat tegelijk fantastisch en een beetje onwerkelijk. We zijn ontzettend blij!
Omdat ik me zo goed voel, op wat vermoeidheid na, twijfel ik af en toe of het wel echt
zo is. Na 2 weken dus nog maar een keer testen en ja hoor weer is de uitslag positief. Wat Johan betreft had die tweede test helemaal niet gehoeven. Die wist het al zeker toen ik de ogen uit mijn hoofd huilde
bij Toy Story 3!